Je eigen film te maken

Heb jij er altijd al van gedroomd om je eigen film te maken? En ben je er tot op heden niet aan toegekomen om die film daadwerkelijk te maken? Dan doet zich nu een unieke kans voor jouw dromen alsnog te verwezenlijken! Met het 48 hours film project. In het laatste weekend van mei kwam bijvoorbeeld het '48 hour filmproject' naar Amsterdam.

Hoe en wat 48 hour filmproject

Het is alweer meer dan 10 jaar geleden dat het 48 hour filmproject is gestart.
idee is ontstaan van uit de behoefte om films te maken met een klein budget in een korte tijd. De uitdaging die de oprichters van het 48 hour filmproject zichzelf hadden gesteld was ongeveer als volgt:

  • lengte film tussen vier en 7 min lang
  • onderwerpen worden getrokken uit de hoge hoed
  • verschillende scènes worden random toegewezen

Ondertussen is het 48 hour filmproject tot een waar cultureel festival uitgegroeid. In 2010 zijn er meer dan 3000 films opgenomen, in meer dan 100 steden, in vele tientallen landen, verdeeld over vijf continenten.

Doel van 48 hour filmproject

het doel van het gehele filmproject is het interesseren van jong talent voor het maken van films. jonge talenten worden op deze manier gedwongen om te werken met:

  • een beperkt budget en
  • een beperkte tijd en
  • een beperkte locatie

De gehele film moet zijn 48 uren worden opgenomen. Binnen 48 uren moet dus alles worden uitgevoerd. Van script schrijven, locaties uitzoeken en schminken tot het draaien van de scenes.

Filmzaal vertoningen

Uiteraard wacht de makers van een film een groot de prijs, namelijk dat de film vertoond zal worden in een of meer lokale bioscopen.

Tijden en locatie voor 48 hour filmproject

De exacte locatie is bekend:
Bioscoop ketelhuis
pazzanistraat 4
Amsterdam

Op vrijdag 27 mei is het evenement van start gegaan.
Uiterlijk zondag 29 mei tussen 6:30 en 8:30 's avonds moest je de film inleveren.
Uiteraard vindt alles plaats in bioscoop ketelhuis.

Je vindt bioscoop Ketelhuis op het Cultuurpark Westergasfabriek. De focus van deze bioscoop ligt op Nederlandse film en Europese films. Ondertussen bestaat bioscoop het Ketelhuis al meer dan 12 jaar in Amsterdam.

Heb jij dit evenement gemist? geen probleem? Er zijn wereldwijd vele projecten waaraan jij deel kan nemen! Zodra de eerst volgende gelegenheid is in Amsterdam, vind je dat op deze website.

Deelnemers informatie

Wist jij dat zeer veel verschillende beroepsgroepen zijn vertegenwoordigd tijdens deze filmdagen? De meeste deelnemers hebben geen film achtergrond. Dus eigenlijk is iedereen gelijk. Iedereen heeft dezelfde voorkennis. Voorbeelden hiervan zijn talrijk.

  • Denk aan een arts uit Apeldoorn die een film wil maken over de aankoop van tweede woning in Amsterdam.
  • Denk aan een makelaar Enschede die graag een film wil maken over het leven van artsen en doktoren in een Rotterdams ziekenhuis.
  • Denk aan een techneut die graag wil verfilmen hoe een mobiele surveillance in zijn werk gaat.