Weekendje weg Amsterdam Amstel hotel

Het Amstel Hotel in Amsterdam is een hotel wat veel mensen wel van naam kennen. Maar waarschijnlijk zijn heel veel mensen er ook nog nooit geweest.

Het Amstel hotel is namelijk een heel luxueus hotel in Amsterdam en je hebt er dus ook aardig wat centen voor nodig om er een nachtje door te kunnen brengen. Verder is het amstel hotel ook erg bekend omdat het bijna niet te missen is als je een dagje naar Amsterdam gaat.

Zoals de naam al zegt is het Amstel hotel namelijk gelegen aan de Amstel. Het is een heel groot hotel en iedereen zal het dus zien als ze in Amsterdam zijn.

Geschiedenis

Het amstel hotel is een u-vormig gebouw. In 1863 werd het amstel hotel in opdracht van Samuel Sarphati ontworpen door Cornelis Outshoorn. Er waren in het begin wel behoorlijk wat problemen met de financiering, maar uiteindelijk werd het amstel hotel na 4 jaar van de start van de bouw in gebruik genomen. In 1867 werden de deuren van het amstel hotel dus geopend. Het amstel hotel heeft 1 vleugel, in de oorspronkelijke plannen zouden er eigenlijk 4 vleugels gebouwd worden.

Luxe

Het amstel hotel is een 5 sterren hotel en is dus van alle gemakken voorzien. Er is natuurlijk een bar aanwezig. Daarnaast is er ook nog een brasserie en een restaurant. Lekker eten en drinken is dus geen probleem in het Amstel Hotel. Het amstel hotel kent ook een fitnesscentrum, op deze manier kun je er voor zorgen dat je er goed uit blijft zien, ondanks al het lekkere eten dat het amstel hotel je te bieden heeft. En om helemaal te kunnen ontspannen kun je natuurlijk ook een bezoekje brengen aan het zwembad.

Bekende mensen

Er hebben vele bekende mensen gelogeerd in het amstel hotel. Van popsterren tot de koninklijke familie. De rolling stones hebben meerdere nachten in het amstel hotel doorgebracht, om maar een voorbeeld te noemen. En ook de onderwereld verblijft graag in het amstel hotel. Klaas Bruinsma heeft zelfs een tijdje in een suite van het amstel hotel gewoond. Tijdens het huwelijk van prins Willem Alexander en Maxima verbleven alle gasten in het amstel hotel. Kortom, het amstel hotel is meer dan bekend met hoog bezoek.

Prijs

Een 5 sterren hotel is natuurlijk niet goedkoop, maar bij het amstel hotel moet je al helemaal de hoofdprijs betalen. Voor een overnachting in het amstel hotel moet je over een dikke portemonnee beschikken, je bent minstens 450 euro kwijt voor 1 overnachting. Maar je kunt het nog gekker maken. Je kunt ook de royal suite huren. Voor de royal suite betaal je 3750 euro per nacht. Oke, eerlijk is eerlijk, aan werkelijk waar alles is gedacht en je verblijft op een toplocatie, maar voor veel mensen zijn dit natuurlijk bedragen waar ze maanden voor moeten werken. Door deze prijzen is het dus ook niet verwonderlijk dat er veel beroemdheden en vermogende mensen in het amstel hotel verblijven.