Amstelhaven

Als je in het Amstel Hotel bent wil je natuurlijk ook wat van Amsterdam zien en dingen gaan doen in Amsterdam. Voor een lekker hapje en drankje moet je dan echt naar de Amstelhaven toe gaan.
De Amstelhaven is net als het Amstel hotel natuurlijk onwijs bekend vanwege de prachtige ligging aan de Amstel. Er zijn zelfs terrasjes naast de Amstel van de Amstelhaven .
Naast heerlijk eten en drinken kun je er ’s avonds ook lekker gaan dansen en feesten tot diep in de nacht. Dit maakt de Amstelhaven tot een van de populairste horeca gelegenheden van Amsterdam.

 

De ligging

De Amstelhaven ligt zoals de naam al zegt natuurlijk aan de Amstel. De Amstelhaven bevindt zich schuin tegenover het Amstel Hotel. De Amstelhaven beschikt over een van de grootste vlonderterrassen van heel de stad. Dit maakt de Amstelhaven tot een ideale plek om lekker een drankje te doen of te genieten van een heerlijk hapje eten. Je kunt er met je boot aanmeren en lekker op een terrasje gaan zitten.

Feesten

Naast eten en drinken kun je dus ook prima uitgaan in de Amstelhaven . Op elke vrijdag en zaterdag kun je na de lunch of het diner je lekker uitleven op de dansvloer. Tevens worden er regelmatig feesten georganiseerd op de zaterdag. In de Amstelhaven treden meerdere dj’s op. Ricardo, groovy ol en dj johan daalman zijn hier slechts een paar voorbeelden van. De feesten die op zaterdag worden georganiseerd zijn vaak een themafeest. Bijvoorbeeld een avond waarin allerlei dance classics worden gedraaid.

Eten en drinken

Een toplocatie met een onwijs groot terras aan de Amstel, dan moet het eten en drinken natuurlijk ook goed zijn, anders is het zonde van de locatie om hier slecht eten te serveren. Je kunt er dus ook van uit gaan dat als je gaat lunchen, dineren of borrelen bij de Amstelhaven dat je echt waar krijgt voor je geld. Naast heerlijk en exclusief eten geniet je natuurlijk ook van een prachtige en relaxte sfeer. De Amstelhaven zelf is heel mooi ingericht en het water maakt de sfeer natuurlijk helemaal compleet. Het eten is ook dagvers en hierdoor komen alle gerechten nog beter tot zijn recht. Een diner is trouwens niet heel erg duur. De meeste hoofdgerechten bijvoorbeeld zijn tussen de 15 en 20 euro, prima te doen dus.

Reserveren

Ondanks dat de Amstelhaven over een heel groot terras beschikt is het toch heel erg aan te raden om te reserveren als je van plan bent naar de Amstelhaven te gaan, zeker als je met een grote groep gaat. De Amstelhaven is namelijk een populaire locatie en zit dus ook vaak al snel vol, zeker als het prachtig mooi weer. Je kunt reserveren voor 8 tot en met 20 personen, doe dit dus ook. Het zou toch zonde zijn als je wilt genieten van een lekker hapje en drankje met je vrienden aan het water, lekker in het zonnetje, maar dat dit niet door kan gaan, omdat dan alle plekken al bezet zijn.