Wlit u binnenkort eens lekker uitwaaien de buurt van Amsterdam? Dat kan! Hebt u wel eens gedacht aan Amsterdam Amstel? Makkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer via station Amsterdam Amstel. De Amsterdamse Amstel ligt ten zuiden van Amsterdam.

Amsterdamse Zuid As

De ontwikkeling van het gebied ten zuiden van Amsterdam Oud-Zuid vindt plaats op de Amsterdamse Zuid-As. De scheidslijn tussen Amsterdam Oud-Zuid met het bekende olympische stadion uit 1928 en Amsterdam ZuidAs is de ring A10. Ten zuiden van de ring A10 ziet u onder meer het bekende glazen ING bank gebouw in de vorm van een schaats.

Amsterdamse Universiteit VU

Als je vanaf NS station Amsterdam Zuid in zuidelijke richting loopt kom je via het Gustaf Mahler plein aan De Boulelaan. Aan deze straat is de VU gevestigd. De Vrije universiteit is zeer populair en Nederlandse en buitenlandse studenten.

Amsterdamse Bos

Wil je nog meer uitwaaien? Breng dan een bezoek aan het bezoekers centrum van de Amsterdamse bos. Vanaf daar kan je kiezen voor allerlei activiteiten:

  • hardlopen,
  • roeien
  • wandelen
  • fietsen
  • kanoen

En na afloop kan je een kop koffie drinken met appelgebak in het restaurant bij de entree van het Amsterdamse bos. vanaf het terras heb je goed uitzicht over de Bosbaan. De Amsterdamse Bosbaan is onder meer gastheer van jaarlijkse studenten roeiwedstrijden zoals de Varsity. Kortom, een bezoek aan Amsterdam Amstel is beslist de moeite waard.