Oorsprong van Hotel Arena

Het schitterende Hotel Arena is gevestigd in Amsterdam, aan de oostkant van het centrum van onze prachtige hoofdstad. Het mooie monumentale pand waar Hotel Arena in gevestigd is, is al gebouwd in 1890 en heeft sindsdien meerdere functies gehad.

Zo is het gebouw oorspronkelijk gebouwd om dienst te doen als weeshuis voor rooms-katholieke kinderen. Een aantal jaren later is dit mooie gebouw dienst gaan doen als bejaardentehuis. Pas in de tachtiger jaren van de 20ste eeuw, is het pand verbouwd tot jeugdherberg. Bekende ontwerpers hebben vervolgens dit monumentale pand verder gerenoveerd, met als eindresultaat het prachtige Hotel Arena.

Hotel Arena heeft een uniek karakter, waardoor Hotel Arena ook zeer geschikt is voor allerlei locale en internationale culturele evenementen. Hotel Arena heeft tegenwoordig werkelijk alles onder een dak, met naast de hotel faciliteiten ook vergaderzalen, een bar, een restaurant en een club.

Ligging van Hotel Arena

Door de mooie ligging van Hotel Arena, is de verbinding naar de rest van het mooie centrum van Amsterdam, zeer goed bereikbaar. Hotel Arena heeft een eigen parkeerplaats, zodat u er zeker van bent, dat u uw auto kwijt kunt. In de directe omgeving van Hotel Arena is veel te beleven. Zo ligt dierentuin Artis op loopafstand. Daarnaast leent zich ook het mooie groene Oosterpark voor een bezoekje. Indien u wilt uitgaan en het bruisende leven van de binnenstad van Amsterdam wilt opzoeken, kunt u via een mooie wandeling naar het altijd bruisende Rembrandtplein lopen. Hier bevinden zich tal van cafés, restaurants, en clubs. Door de goede bus en tramverbindingen, zijn alle bezienswaardigheden in Amsterdam goed en snel bereikbaar. Ook dichtbij internationale scholen, handig als u Italiaans leren als doel heeft.

Heerlijk eten en drinken

Indien u van gezellig borrelen en heerlijk eten houdt, bent u bij Hotel Arena op het juiste adres. U kunt hier namelijk de gehele dag in de gezellige hotelbar terecht, die TODRINK genoemd wordt. Het betreft een smaakvol ingerichte bar, met een terras waar u terecht kunt voor de heerlijkste lunches, cocktails en tapas. De heerlijkste gerechten en diners kunt u bestellen in het hotel restaurant, dat TODINE genoemd wordt. De menu’s bij TODINE bestaan uit geweldige combinaties van traditionele Hollandse en heerlijke internationale gerechten. Door de schitterende ambiance dineert u in een intieme en warme sfeer.

Hoe zijn de kamers

In Hotel Arena bevinden zich 127 comfortabele kamers. Alle hotelkamers beschikken over draadloos internet. Tevens is er een telefoon aanwezig met een buitenlijn en een kluis voor al uw waardevolle spullen. De luxe badkamers zijn allemaal voorzien van toiletartikelen. Verder zijn er op aanvraag nog tal van andere extra’s mogelijk. Extra’s waaronder een huishoudservice, wekdienst, extra kinderbedjes en opklapbedden. Alle hotelkamers van Hotel Arena zijn niet roken kamers.

Welke voorwaarden

  • Hotel Arena brengt afhankelijk van het beleid van het hotel, een toeslag in rekening voor extra personen.
  • Bij inchecken wordt een borgsom en foto identificatie gevraagd, in verband met ongelukjes of vernielingen.
  • Voor speciale verzoeken worden extra kosten in rekening gebracht.
  • Andere verplichte kosten die Hotel Arena in rekening brengt, is de locale gemeente belasting.