Hotelkamers via een veiling

Het is heerlijk om er een keer even van huis te gaan. Bijvoorbeeld een romantisch weekendje weg met je partner. Misschien ga je wel ergens een weekend shoppen met een vriend of vriendin. En wat is er dan belangrijker dan na een vermoeiende dag een goed hotel binnen te lopen met alle nodige faciliteiten.

Wanneer je bij een organisatie een hotel boekt betaal je vaak de volle prijs per nacht. Ieder mens is gek op een voordeeltje, en waar kan dat wat betreft hotels beter dan bij een hotelkamerveiling? Op hotelveiling-sites kan je hotelkamers naar keuze boeken, door middel van een veiling, in heel Europa. Hotelkamerveiling.nl is, zoals in de naam al is af te lezen een veilingsite. De veilingen beginnen bij 0 euro en lopen op wanneer mensen gaan bieden. Dit maakt het boeken van een hotelkamer niet alleen leuk maar ook spannend, gezien het feit dat er een kans bestaat dat je overboden word, en het hotel van je keuze misloopt.

Hoe werkt een hotelkamer veiling?

Wat als eerst van belang is dat je op de website een inlognaam aanmaakt en een wachtwoord. Hier kan je op de website mee inloggen en kan je direct beginnen met bieden op alle aangeboden veilingen.

Wanneer je wat gerichter wilt zoeken kan je ook een zoekopdracht aanmaken wanneer je bijvoorbeeld al weet waar je naartoe wilt. Zo kan je aangeven welk land, welke provincie, welke stad je naar toe wilt.

Wanneer je een leuk hotel hebt gevonden kan het bieden gaan beginnen.  

Bod uitbrengen op een hotelkamer

Wanneer je een bod hebt uitgebracht krijg je per e-mail een bevestiging van je geplaatste bod. Wanneer er iemand over jouw bod heen gaat krijg je ook hier per e-mail een bevestiging van zodat je zelf kan bepalen of je hoger bod wil plaatsen of dat je wacht op de volgende veiling. Op de site werkt de veiling hetzelfde als een veiling in een hal, echter word deze veiling niet afgeslagen met een hamer maar bepaald de klok hoe lang een veiling nog zal duren. Op deze wijze kan je nauwlettend in de gaten houden wanneer de veiling is afgelopen. Voorheen had hotelkamerveiling.nl de regeling dat wanneer er een bod in de laatste minuut werd geplaatst en een minuut bij de tijd bij kwam zodat de overige bieders nog een kans kregen om een hoger bod uit te brengen. Deze regeling is niet meer van toepassing op de website. Wanneer je een bod uitbrengt in de laatste seconden van een veiling komt er geen extra tijd bij.

Hotelkamer boeken

Wanneer je een veiling hebt gewonnen krijg je direct per e-mail je felicitaties toegestuurd met verdere uitleg. In deze mail vindt u een link om de betaling te doen. Het is wel, wanneer je een veiling hebt gewonnen ben je ook verplicht om deze af te nemen. Uiteraard is er wel een mogelijkheid om een gewonnen veiling te ontbinden, hier zitten dan wel weer kosten aan verbonden. De kosten om een contract te ontbinden bedraagt 25 euro.