Heeft u ook parkeerproblemen?

Een dagje uit gaan met de auto en vervolgens geen parkeerplaats kunnen vinden. In Nederland wordt dit probleem helaas steeds groter. Het toenemende inwonersaantal en het aantal auto’s welke daarbij horen, zorgen niet alleen voor veel verkeersoverlast, maar tevens voor een tekort aan parkeerplaatsen.

Vooral in het centrum van grote steden, is het niet leuk om een parkeerplaats te moeten zoeken. Om deze reden is infrastructuur een veel gehoorde kreet bij de verbouwingen en herindelingen van grote steden.

Infrastructuur wil zeggen de bereikbaarheid met de auto en de daarbij behorende parkeerplaatsen, zodat er geen overlast meer is. Zo zijn er in Amsterdam ook tal van parkeerplaatsen en parkeer garages in het centrum te vinden.

De mogelijkheden in Amsterdam centrum

In Amsterdam is een uitgebreid parkeerbeleid voor de parkeermogelijkheden in het centrum. Dit parkeerbeleid is erop gericht om continu voor vergunninghouders de parkeermogelijkheden te verbeteren. Vergunninghouders zijn mensen die in het centrum van Amsterdam wonen en/of werken. Dit beleid zorgt er verder voor, dat de wachtlijsten voor een parkeervergunning verkort worden en dat het verkeer dat niet noodzakelijk in het centrum hoeft te zijn, wordt terug gedrongen. Dit heeft echter tot gevolg voor de mensen die met hun auto in Amsterdam centrum op bezoek zijn, het parkeren erg duur wordt.

Toch met de auto naar het centrum

Heeft u toch besloten om met de auto naar Amsterdam centrum te gaan en daar een parkeerplaats te vinden, dan volgen hier enkele parkeer mogelijkheden in Amsterdam centrum:

  • De Bijenkorf: Beursplein 15, Oosterdok: Oosterdokskade 3, De Kolk: Nieuwezijdse Kolk 18
  • Amsterdam Centre: Prins Hendrikkade 20A, Markenhoven: Anne Frankstraat 220
  • Piet Hein Garage: Piet Heinkade 59, Europarking: Marnixstraat 250
  • Museumplein: Van Baerlestraat 33B, Waterlooplein: Valkenburgerstraat 238
  • Stadhuis/Muziektheater: Waterlooplein 28, Byzantium; Tesselschadestraat 1G

Wat moet ik betalen

Om in Amsterdam centrum de auto betaald te parkeren moet op straat al snel 5 euro per uur betaald worden. Veelal is het parkeren op straat in de nacht gratis, maar houdt dit goed in de gaten. Wordt het parkeergebied met A of A+ aangeduid, dan betaald u van Maandag t/m Zaterdag tussen 09.00 uur en 24.00 uur en op Zondag van 12.00 uur tot 24.00 uur. Kiest u echter voor een parkeergarage, dan kunnen de parkeerkosten al snel oplopen van € 40,- tot zelfs € 70,- per 24 uur.

De goedkoopste parkeertips

Amsterdam is een zeer drukke stad, waardoor er moeilijk parkeerplaatsen te vinden zijn. Daarnaast behoort het parkeren in het centrum van Amsterdam tot de duurste parkeermogelijkheid in Europa. Toch zijn er net buiten het centrum en zelfs binnen het centrum nog tal van gratis mogelijkheden om uw auto te parkeren. Vooral buiten de ring A10, is het veelal gratis parkeren. Daarnaast is het gratis parkeren op parkeer terreinen bij veel tram en bus stations. Van hieruit kunt u dan eenvoudig de tram of bus naar het centrum nemen, zonder al die parkeerproblemen en hoge kosten. Enkele van deze gratis parkeerterreinen zijn: Spinnerij, Gaasperplas en Diemen-Zuid.