Voor de horecabranche breekt de komende maanden de drukste periode van het jaar aan. Tijdens de zomermaanden komen honderden toeristen en Nederlandse vakantiegangers op de terrassen in de binnensteden van grote steden af. Zij genieten hier van het mooie weer, onder het genot van een hapje en een drankje. Voor de horecagelegenheden in de grote steden betekent dit dat zij alle zeilen moeten bijzetten om de drukte aan te kunnen. Dit leidt vaak tot vervelende problemen. Zowel voor de bezoekers van horecagelegenheden, als voor de horecagelegenheden zelf. Klanten vinden het bijvoorbeeld erg vervelend als zij lang op een drankje moeten wachten, terwijl horecagelegenheden niet beter kunnen dan zij op dat moment al doen.

Tijdelijk extra personeel aannemen

Om een dergelijke situatie binnen je eigen horecagelegenheid te voorkomen, is het sterk aan te raden om tijdelijk extra personeel aan te nemen. Er zijn verschillende manieren om aan extra personeel te komen. Denk bijvoorbeeld aan het inschakelen van een uitzendbureau voor horecapersoneel. Een voorbeeld van zo’n uitzendbureau is Doenhoreca.nl, waar veel ervaren en jongere horecakrachten bij aangesloten zijn. De kans dat je hier het gewenste personeel vindt is zodoende groot. Je moet er toch niet aan denken dat je bezoekers van je horecagelegenheid teleur moet stellen door een tekort aan personeel?

Zelf naar geschikte hulpkracht zoeken

Naast de mogelijkheid om personeel te zoeken via een uitzendbureau, kun je natuurlijk ook zelf op zoek gaan naar geschikte personeelsleden. Vooral onder studenten is het werken in de horecabranche populair. Probeer binnen groepen op Facebook te zoeken naar geschikte studenten die je in de zomermaanden kunnen ondersteunen. Vaak hebben de studenten in deze periode veel tijd over. Doordat ze in veel gevallen op kamers wonen, zijn ze relatief snel bij je horecagelegenheid. Dit maakt dat studenten veel flexibeler zijn dan de wat meer ervaren hulpkrachten.