Het groene hart van Amsterdam

Het Vondelpark is een prachtig park in Amsterdam, dat al in 1864 ontstaan is en sinds 1865 openstaat voor het publiek. In de begin tijd hete dit park het nieuw park, maar nadat in 1867 een standbeeld van de dichter Vondel geplaatst werd, ging het park “Vondelpark”heten.

Het Vondelpark is een schitterende uitvalsbasis voor zowel de inwoners van Amsterdam als de toeristen. Door naar het Vondelpark te gaan, kunt u het drukke en gehaaste leven van onze hoofdstad even vergeten en volledig opgaan in de wereld van het Vondelpark. Het Vondelpark is inmiddels het meest bezochte park van Amsterdam en omgeving geworden. Jaarlijks komen er rond de 10 miljoen mensen op het Vondelpark af. Dit groene hart van Amsterdam is werkelijk tekenend voor Amsterdam en een belevenis op zich.

Spooknacht

Wist u dat er een jaarlijkse spooknacht wordt georganiseerd in het Vondelpark? Elk jaar tijdens Halloween lopen kinderen met hun ouders door het park om te griezelen van spoken. Er zijn ook lieve elfjes en feeën.

Schitterende voorstellingen in het Vondelpark

Het Vondelpark is niet alleen maar een park om gezellig in te wandelen en de drukte van Amsterdam te ontvluchten, maar tevens een park waar tal van voorstellingen worden gehouden. Al vanaf de jaren ’70 in de vorige eeuw, zijn er gratis voorstellingen in het openluchttheater van het Vondelpark. Deze voorstellingen vinden iedere week op Vrijdag, Zaterdag en Zondag plaats. Het theater kan gratis voorstellingen geven, door sponsoren en na iedere voorstelling met een Vondelpark Euro bus rond te gaan. Naast de meest schitterende voorstellingen in het theater, is er vooral in de zomermaanden, veel acrobatiek en straattheater te bewonderen.

Waarom met de kinderen

Vooral met de kinderen is een dagje Amsterdam pas compleet, indien er ook een bezoek aan het Vondelpark is gebracht. In het Vondelpark bevinden zich namelijk zes gebieden die speciaal voor kinderen met allerlei speeltoestellen zijn ingericht. Er is zelfs een grote speeltuin, welke zich naast Groot Melkhuis bevindt. U kunt ook rolschaatsen en inline skates huren bij het snoephuisje. Door het hele Vondelpark komt u rolschaatsers tegen, des te leuker voor de kinderen om hieraan mee te doen. Van 15 Mei tot 15 September geeft het openluchttheater op woensdagmiddag, gratis kindervoorstellingen.

Het Groot Melkhuis voor de innerlijke mens

Het Groot Melkhuis is een welkome onderbreking van een wandeling door het Vondelpark. Er worden hier dagelijks de lekkerste verse broodjes geserveerd, waarbij u iedere week een andere keuze heeft. Verder worden er snacks en soep geserveerd. Daarnaast kunt u bij het Groot Melkhuis ook voor een heerlijk ontbijt met warme croissants terecht. Voor de kinderen is er een prachtige speeltuin en worden er poffertjes en pannenkoeken geserveerd.

Waar moet ik zijn

Om naar het Vondelpark te gaan, moet u in Amsterdam Zuid zijn. Dit langgerekte stadspark grenst aan Amsterdam West en is eenvoudig te vinden. Het Vondelpark loopt van de Stadhouderskade tot aan de Amstelveenseweg. Met de auto moet u Amsterdam zuid volgen, dan wijst het zich vanzelf. Met het openbaar vervoer neemt u tram 1 Overtoom en stapt u uit bij halte Constantijn. Met tram 3 en 12 stapt u uit bij de halte van Baerlestraat. Met tram 2 kunt u aan de zuidzijde uitstappen bij de halte Jacob Obrechtstraat/Willemsparkweg.